Saturday, October 7, 2017

Visa Maestro


Visa Maestro (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Koostisosad: vesi, odra- ja nisulinnased, humalad (Citra, Galaxy, Chinook, Columbus), kuusevõrsed, pärm."

Väike lihtne pudel, sildil dirigendi käed ja kuuseoks. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib väga kaua ja haagib end ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. 

Aroom. Oi. Okas ninna! Kaks okast mõlemasse sõõrmesse. Marumõnusad pehmevõitu ja vaigused okkad, mida tahaks kohe silitada ja kaisutada. Magusakas-mõrkjad ... ja hurmaa? Kas kakipuul on okkad? Ja kakipuu ei ole see mis sa praegu mõtlesid, vaid see, mis kasvatab hurmaasid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse laotab aga suus laiali seeeeeellllise hurmava magusa vaiguvaiba, et keel tahaks selle ümber kokku rulluda ja mitte enam lahti voltuda. Haldjate nõidus ja metsavana sajatus panevad kõrisõlme üha uuesti ja uuesti neelama, kuigi tahaks seda suutäit võimalikult kaua keeletorus hoida.

Lõppmaitse muutub ühest küljest mahlaseks, kuid see mahlasus on parkiv nagu heale hurmaale kombeks. Teisalt jääb aga mõrkjas, suisa kadakamarjane vaigusus põhitooniks. Kuivatatud mustsõstralehed hõljuvad tikrivaigu tiigil. Järelmekk kutsub keeleküljed kokku ja viib maitsenäsakesed ükshaaval käekõrval tutvuma Vaiguisandaga. 

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Seni parim rüübe mida Kalamaja sildi all turundatud ja ilmselt ka parim Käblikus pruulitud joogipoolis. Geniaalne värk!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment