Monday, October 30, 2017

Horen, Zien & Zwijgen


Horen, Zien & Zwijgen (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Porter" ja hinnang 61 punkti

Tootjainfo: "Banana choc porter
indigrients: water, barley malts (pils, crystal, caramel, munich), bitter hops (Challenger), cocoa, top fermenting yeast
30 EBU"

Noh ja de Molen'i enda liigimääratlus kõlab: "Imp Banana Choco Porter" Küsimus on, kas imp banana, imp choco või imp porter? ja kuhu jäi -ish? :)

Muuseas, guugeltõlge ütleb nime tõlkeks "Hear no evil, see no evil, speak no evil"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Pruunakas vaht täidab poole klaasist ja püsib kaua, haakides end ka kena vahurandina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume kirspunane. Aroomis banaani ei tunne, kuid kakao on täitsa olemas, nagu ka porterile omane röstine linnas.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi kreemine ja õige pisut keeleotsa torkiv. Keskmaitse jääb samale mõnusale kreemisele lainele ... noh siin võiks ju aimata nagu praetud banaani (nagu nt banaani-pannkoogi tegemisel), kuid sama hästi võiks seda ka ploomiseks puudutuseks nimetada. Lõppmaitse ... huvvvvvitav, kuskohast nüüd see hapukas, kreegine noot tuleb, mis keha veidi õhemaks sööb ja keelepära veidi agressiiv-happeliselt ründab? Järelmekk toob aga tagasi kreemise, kakaose pehmuse, mida muudab veidi õhulisemaks hapukas-vürtsikas õhetus.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja samas sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Natukese paneb õlgu kehitama lubatud banaani õhkõrn osalus soorituses, kuid tubli õhtusöögi järel väikeseks digestiiviks mõnus klaasike ikkagi.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment