Saturday, October 28, 2017

Sip of Sunshine


Sip of Sunshine (Lawson’s, USA) prk 473 ml. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA - Top 50" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "This lupulin-laden India Pale Ale is packed with juicy tropical fruit character, bright floral aromas and delectable layers of hop flavor."

Keskmist mõõtu purk, kollasel foonil topelt-päike.Valge vaht täidab üle poole klaasist, püsides vägagi kaua ja haakides end hõreda vahupitsine ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom - greibine värskus hoovab juba kaugelt ninna, lähenedes kirvendab sõõrmeis aga märg kassikarv ja mustsõstar, punase sõstra mahl ja seedrimänd.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, mahlane ja lahe. Keskmaitse muutub vaigupommiks, seedrimänni käbi kasvab seestpoolt su peast läbi ja hakkab kukla taga õitsema, pudistades kuld-vaigust õietolmu. Lõppmaitse tõmbab vaigukombitsad veidi koomale ja laseb nurgast välja volksatada kollaste silmadega virsiku-kuningal, kuivatatud ananassil ja aprikoosil, mida seob kimbukeseks kokku väändkadakas. Järelmekk valgub kurgupäras laiali kuldse humala-laavana, mille pinnal jonkleb ananassi-räbu.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe! Vana Gambrinus pole kindel, kas 100 punkti on just see, mida ise annaks antud joogile, kuid ega väga palju puudu ka ei jää. Oivalises tasakaalus ja võimas kraam igatahes.
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment