Monday, October 30, 2017

Kalambuur


Kalambuur (Koch, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda rüübet

Tootjainfot ei õnnestu leida, kuid on teada, et tegemist on samanimelise Tallinna puhveti jaoks tehtud joogiga. Puhveti lehelt selgub, et tegu peaks olema pilsneriga.

Väike lihtne pudel, sildil kalarohke majake. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroomis kõditab nina algselt liigne süsihappegaas, kuid see kaob kiirelt ja asemele tuleb magusakas ja lihtne linnaselõhn, vähese belgialiku puudutusega.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse meenutab ... no lihtsalt heledaid linnaseid, nende mõrkjas-tolmune ja samas mõõdukalt magusat tooni ei sega mitte midagi. Lõppmaitse muudab mõrkjusse kalduva maitsepildi tiba vürtsikamaks ... ja jällegi tuleb esile kerge belgialik tajuhäire. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, päris meeldivalt kauakestev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Heal tasemel rüüpeke. Saksapärane pilsner vähese belgialiku nihkega, mõnus ja pretensioonitu joogikas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment