Friday, October 20, 2017

Hannibal Coconut


Hannibal Coconut (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Šokolaadi- ja kohvinootidega tume õlu, millele lisatud röstitud kookoshelbeid."

Väike lihtne pudel, tume must-sinine kräbune sildikujundus. Pruunikas vaht täidab üle poole klaasist, püsides väga kaua ning haakides end ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - no otse loomulikult must.

Aroom on väga mitmekihiline. Algul kõnetab see sind lihtsa röstitse mõrkjusega, siis avaneb selle alt korraks Baileys-taoline kreemine pehmus, siis prae-leivane hapukas noot ning lõpuks suudab nina tõepoolest eristada ka kookose noodikest.

Esmamekk on raske, mõrkjas-hapukas, šokolaadi-likööri taoline. Keskmaitse ... ohhh ... see laotab end suus laiali nagu mustlaslaager, röstides ühes servas vaniljest tehtud lõkke kohal leiba, kallates teisalt välja kookoslikööri, ümisedes vaikselt laulda ja vahtides öisesse taevasse. Kuskohas algab taevas ja lõpevad silmad, ei seda suuda öelda.

Lõppmaitse on pehme ja sume kui augustikuine südaöö, soe ja sõbralikult kõiki patte ja patustajaid enda sisse peitev. Nii saab ka mustlastüdruk rahumeeli naaberküla pulmapeole hiilida ja seal hommikuni tantsida, kookos-seelikud lehvimas. Järelmekis ... noh kui sa kastad värskelt röstitud leiba Baileys klaasikesse, siis on ju hea jahenevas öös vastu pidada, kuulates kauget kitarrihela ja laulukõma.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kreemise kehaga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Vana Gambrinus on küll veidi hämmingus, et kuskohast see leivane moment siia tee leiab ... aga samas nurrub rahulolevalt ikkagi
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment