Tuesday, October 31, 2017

Pretty Hard


Pretty Hard (Tanker, Eesti) pdl 0,75 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Pretty Hard“ ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Raspberry sour ale"

Keskmist kasvu fooliumkaelusega pudel, mille sildil kaunisolemise vaev :) Roosakas vahukiht kaob hetkedega. Õlle värvus - erksalt oranzikas-roosa. Aroomis on tonn vaarikaid. Või siis kaks tonni, üks tonn mõlema sõõrme jaoks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas ... noh peaaegu-et päris-hapu, kuid veel siiski mitte. Keskmaitse on oivaliselt magusa ja hapu balansis, parimate flandria punaste taoliselt korraga mahlane ja kuiv ja janutekitav .... just-just, see on sedasorti jook, mille lonksu kõrist alla kadumise hetkel sa taha juba ja kohe järgmist. Lõppmaitse maheneb, muutudes algsest metsvaarikast juba leebeks aedvaarikaks, mida on korjatud veidi päikesevaesel aastal peale järjekordset vihmasadu (noh et mitte öelda, et veidi vesiseks). Järelmekk taastab aga algsest jõulisusest vähemalt poole, parkides korralikult keelekülgi ja põskede siseseinu, mängides nii mõrkjate kui vürtsikate nootidega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Tankeri poiste hapu-õllede tase liigub järjest ülesmäge ning see on ainult kiiduväärt, sest ega kohapealseid konkurente pole neile ka selles nišis ülearu palju. Konkreetse rüüpe võimas algus küll klaasi kahanedes raugeb, kuid väga-väga kiiduväärseks tuleb seda tegu pidada nii ehk naa! Huvitav kui võtta siin lonksude vahele lusikake vanilje-jogurtit?
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment