Monday, April 9, 2018

Ätkinson


Ätkinson (Õlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjanfo: "Pihlaka IPA / Rowanberry IPA"

Väike lihtne pudel, sildil pihlakaplahvatus. Sõrmepaksune valge vaht püsib üsna kenasti, jättes ka mõningase vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. 

Aroom - oi tere sügis! Pihlakas va lutsukala! See mõte, et pihlakas ja humalad peaks sõberid olema, sai nüüd hiiglama hästi kinnitatud. 

Esmamekk. Oih. Et siis ongi nii ilus väää? Imearmsalt tihkelt magus-mõrkjas, pihlakane ja Munamäe-vaateline. 

Keskmaitse. Urjuhhh, mida teevad need odraveinilised noodi ühes mõõduka kangusega IPA's? Konserv-paradiisiõun läks parasjagu üle keelemälu ja naeratas kummaliselt. 

Lõppmaitse. Mõmm-mõmm. Nüüd ma saan aru, miks karud pihlakaid söövad. Või kui isegi ei söö, siis peaksid sööma, sest jubekoleheaonju! 

Järelmekk. Pihlakavein? Pihlakamarmelaad! Pihlakapovidlo!?# Hipsterkarude lemmik-maius lõhevõisaiade järel. Või isegi ees.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Joogi endana suisa vaimustav, IPA osas võib ilmselt veidi kahelda. Aga jah, tänan-palun, arendage seda liini edasi ning järgmiseks saagu pihlaka odravein! 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment