Tuesday, April 3, 2018

Tumsas Ragana


Tumsas Ragana ((Labietis, Läti) pdl 0,75 l. alc 15,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead", hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo (guugletõlke abitul vahendusel): "3400 years ago, Euthude burried a girl and a drink of cubes of fermentation. In 1929 archaeologists discovered this grave and recently discovered that the jersey was made from wheat, honey, gingerbread, bruklenem, vigreys, dead and linden hair. This is a dark décor for a catchy recipe based on a deep, rosette and dense malt, sprinkled with berry juice, which is a honey-rich high-alcohol pack."

Suur kääniskorgiga pudel. Silt pruulikojale omaselt tehniline, kandes endal väärtuslikku (?) lisainfot: "bronze age braggot" 

Sentimeetrine hallikaspruun vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Joogi värvus - must, no pärismustkohe!

Aroom. Oi. Mu nina läheb lõhnade üledoosist paiste! Magus mustsõstar. Võilillevein. Punase sõstra tarretis. Raudrohuliköör. Suitsutatud meekärg. Pööningul kolmkendviisaastat seisnud riidekirst. Vinnutatud liha. Aegades mustunud nahkpael, mis teenib saunaukse käepidemena. 

Esmamaitse. Kröööösus. See on kus? Kas on mis? Põldmarjaliks?

Keskmaitse. Läti jumalad, kas te teete nalja? Huumors? Vaarika-nastoika raudrohutinktuuriga. Suir. 

Lõppmaitse. Metskirsi marmelaad. Tuubist väljumisest keelduv muraka-tõrva-želee. Aaaaa ... tahaks keel karjuda ja kolm tiiru ümber maja joosta. Aga ei saa. Töö vajab tegemist.

Järelmekk. No mis siin enam järel on? Prooviklaas mõtleb, et kas saab tühjaks või jääb täis. Pudel veel täitsa täis. Mis edasi. Kuhu sedasi? Miks kuhugi?

Kosmiline Läti Huumor. Kujutage ette, see Riia kaubakeskuse tagahoovis, prügikastide ja kauba-aluste vahel tegutsev pruulikoda teeb SELLIST ASJA! Ja vana Gambrinus ei tea, misasi see on. Mõdu, imp-stoudi, odraveini, marjanapsi vahele ja kohale ja tahale jääv eiteamisasi. Kosmiline. Ilmselgelt ebatervislik. Nüüd te siis teate, et peab hea olema. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment