Sunday, April 15, 2018

Väike Kollane Draakon


Väike Kollane Draakon (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Spiced sour ale.
Selles eksootilises ja värskendavas hapuõlles saavad kokku kurkukm ja roheline tee."

Väike lihtne pudel, sildil supi sisse sattunud kollane draakon! :) Sõrmepaksune valge vahukiht ... muuseas sellel valgel on kollakas-roheline varjund ... ei püsi kuigi pikalt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Rohelise mõtleb aju ilmselt juurde. Või siis ei mõtle.

Oi see aroom on lustakas. Imelik ja lustakas. No ütle nüüd seda ajukest. Nägi sildipeal supikaussi koos söögipulkadega ... ja asub kõiki neid krutskeid üles otsima, mida Tom Yum supist peaks otsima. Hapukas-vürtsikas-magusakas ... teeme nii et ma rohkem ei ütle, eks!

Esmamekk on kerge kehaga, või pigem isegi vesisevõitu ... aga see-eest mõnusalt hapukas ja mahlane. Keskmaitse - no miiiiiks ma tunnen kafiirlaimi ja sidrunheina, ahhh? - aga rohelise tee parkiv värskus on kah olemas. 

Lõppmaitse. Einohteate. Nii pole aus. Miks tehakse tajudega selline temp, et need tunnevad ingverit ja valgeid seeni ja krevette? Ja ilge isu tuleb peale süüa üks kausike kuuma, aromaatset ning vürtsikat nuudlisuppi? Järelmekk laseb õnneks sellest supilummusest lahti ning jätab alles lihtsalt hapuka värskustunde.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe. Kogu selle ekskursiooni eest aasia maitsemaailma ei saa lihtsalt vähem öelda. Samas jook on veidi vesisevõitu, mida oleks saanud hõlpsalt vältida ... aga olgu peale. Jubekolelahe on see ikkagi. Eriti lustlikuks läheb meel, mõeldes mis juhtub inimesega, kes võtab selle pudelikese "normaalse" õlle pähe :) Aga grillitud krevette tahaks nüüd ikkagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment