Wednesday, April 4, 2018

Pelēcis


Pelēcis (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale", hinnang 85 punkti

Tootjainfo: "Balanced brown ale with a strong earl grey and bergamot kick!"

Keskmist kasvu pudel, sildil üsna kole kloun. Sõrmepaksune kollane vahukiht on tihe ja kauapüsiv. Õlle värvus - kirkalt tume-tumepunane.

Aroom ... ooo ... see on kaugele-ulatuvalt tee ja apelsiniõlide segune. Suisa imekspandav, KUI hästi on suudetud tee värskus siin joogis säilitada ja esile tuua!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja sametiselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitses ... uhhhhh ... TEE! Parkiv tee, värskendav tee, kosutav tee. Koos apelsiniõlide ja kreemise pehmusega. Lõppmaitses hakkab teiini paksus ja apelsiniõlide koriandrilik küllus juba veidi ülevõlli käima. Järelmekis tiheneb mõrkjas-hapukas vürtsikus, mis senise õlise raskuse veidi kergemaks ja joodavamaks muudab.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletiga, magusakas-mõrkjas-õline-hapukas-mõrkjas-õline-vürtsikas-hapuka buketiga ÜLEVÕLLIKAS! Seda teed siin õlles on liiga palju ... ei, seda õlut siin tees on liiga vähe! Tihkelt ja täidlaselt ja õliselt eeterlik, VÕIMAS ja ebanormaalne rüübe. Juhul kui olete Earl Grey tee fänn, siis saab see jook olema teie uus lemmik. Vastasel juhul võib tulla raskusi selle pooleliitrise pudeli tühjaksjoomisega. Oi küll nüüd tahaks krõmpsuvat ja karget vürtsikurki siia kõrvale haugata!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment