Friday, April 20, 2018

Lemongrass Gose


Lemongrass Gose (To Øl, Taani) pdl 0,5 l. Alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose" ja hinnang 86 punkti

Tootjainfo: "Salty, sour and effervescent balanced gose. Soured with wheat grains and balanced with sea salt. A hoppy, pungent, deeply aromatic experience"

Keskmist mõõtu purk, kristalliline kujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - häguselt kollane. 

Aroom. Oi kui tore! Limonaadi nimeline limonaad, millel on soolane puudutus küljes! Värske-värske-värske. Karge ja kirgas ja kihisev.

Esmamekk on väga kerge kehaga ja hapukas, vähese soolaka vimkaga. Keskmaitse - soolatud tikrid? Mõnusas kergsoolas hoitud esimesed tikrid ... jah mitte kurgid, vaid tikrid! Mis siis et keegi ei soola neid mammusid, aga see on just see mis siit klaasist keelele kulgeb!

Lõppmaitse. Valged sõstra, valged viinamarjad, kuldkiivi, kõik hele ja päikeseline ja läbipaistev ja helge ... ja soolane :) 

Järelmekk. Merepritsmetes tuuleluitunud päikeses puitunud tardunuks kuhjunud juhuse tahe. Randa kandunud valkjaks tõmbunud hapraks taandunud plastmassist part. 

Kergekehaline, kihisevalt mulliline, soolakas-hapukas-magusakas-soolaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Luule ja lapsepõlv saavad kokku mererannas. Ma tahan seda veel!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment