Monday, April 9, 2018

Greip APA

Greip APA (Kraftwerk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Väga puuviljane ja tsitruseline kerge ameerika pale ale. Pruulitud greibikoorte ja -mahlaga ning sidrunheinaga"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõrkjas-magusakas, mahlane, greibine ja vürtsikas. Sidrunhein on taustal päris kenasti tunda, kuigi sel on ... kuidagi kummaline, sinihallitusjuustule omane kirbevõitu kõrvaltoon.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas ja mõnusalt greibine. Lõppmaitse hargneb kuidagi kahte paralleelsesse kihti - greibine muhe mahlasus ja siis see teine - vürtsikas-puidune sidruhein, millel on jällegi küljes see kummaline, juustu ja jogurti vahepealne hapukas kirbevõitu toon. Järelmekk taandub aga kenasti mahlaseks ja kergeltjoodavaks.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga veidi vastuoluline rüübe. Greibi lisamine APA'sse on hea mõte, kuid ... justkui oleks mingi kummaline õline ja kirbevõitu tegelane koos sidrunheinaga sisse pugenud (ehkki mingeid otseseid riknemise märke pole)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment