Tuesday, April 10, 2018

Rahe


Rahe (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A tart and juicy golden sour ale brewed with sea buckthorn, vanilla and Himalayan rock salt" ja sildil on kirjas "imperial sea buckthorn gose"

Väike lihtne pudel, silt ... kräääpppp ... no miks jälle see pruunikas-rohekaskirju kributis? Kas te kujutate ette, kui need sildid on kõrvuti kuskil kaugemal riiulil, no kessekurat neil vahet teeb?

Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob väga kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Mmmm. Meri. Mererannas adru. Mererannas päikesekuumas adruvallis jalgratta sisekumm ja lagunemise äärele pehastunud tünnilaud. See oli kõik ninas siis, kui vaevu-vaevu õhku endasse libistada. Sügaval ja hoogsal sissehingamisel aga lõhnapilt muutub TOTAALSELT - see on marjane, kergelt suitsune, kaerahelbete baasil müslit meenutav. 

Esmamekk. Aijoo, aijee ... soolane-hapukas-magusakas. Lollakas-mõnusakas. 

Keskmaits. Eee ... vaadaka, võtke eelmine lauserida ja korrutage kahe-poolega. Lisage kadakamarjad ja pihlakaseemned, kuivatatud ananass ja lakkuge soolalampi. Seda himaalaja soolalampi. Võite ka panni lakkuda, kui sellel on ennem kerge soolaga päevalilleseemneid ja pihlakaid röstitud.

Lõppmaitse. Soolane päevalilleseemne-halvaa. Külmkuivatatud pohlad. Majaka kolmanda korruse aken - see kuhu mereveepritsmed vaid suurema rajuga ulatuvad. Aken väriseb mõnust, kui keel tast üle käib. Vähemalt pole see järjekordne loll kajakas, kes teda ahistab.

Järelmekk. Olete kohanud akent, millel on hingede asemele pandud kummiribad ... noh nt vanast kalossist lõigatud? Sellised päikesest ja mereveest murenenud, hallikaks tõmbunud kummiplätakad, mida hoiab koos vaid teadmatus  sellest et neil oleks aeg laguneda --- noh ja kummi-alune hõre tekstiil. 

MEGA. Ülevõllilollus. Miks küll vana Gambrinus ennem ei teadnud, et kummi ja sool ja pohlad ja päikesepaiste kokku nii neetult maitsvad on? Kui mõnes vanas majakas avatakse õllemungaklooster, siis tuleb sinna kolida. Aga ärge tulge nüüd ütlema, et sellel vedelikul on mingi kokkupuude õllega ... noh võibolla ainult vedela olemuse ja kollase värvuse mõttes on sarnasus kaude tuvastatav.

---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment