Wednesday, April 18, 2018

Braupakt


Braupakt (Weihenstephan / Sierra Nevada, Saksamaa, USA) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "German Hefeweizen - Top 50" ja hinnang 91 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Distinctively fruity-hoppy Hefeweißbier with the hop variety Hallertauer tradition as well as the American Aromahopfensorten Amarillo and Chinook."

Väike lihtne pudel, kuidagi mõnusalt vanamoelisust õhkav sildikujundus. Valge siidiselt tihe vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua, haakides end ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. 

Aroom ... noooo mis me räägime ... puhas saksa banaan! Tõsi küll, värske ja murune, aga ikkagi banaan! Sihuke, mida sööks hommikusöögiks kaks tükki ja enne kodunt väljumist võtaks veel ühe ette :)

Esmamekk on keskmisest tiba raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse valgub üle keele hapukas-magusaka banaanina, sidudes keele all kokku humalamõrkjad otsad. 

Lõppmaitse - õujeee - humalabanaani ajastu alaku! Selliseid baananasid tahaksid mitte ainult peast kollased Käsilased, vaid ja peast humalased Gambrinused! Järelmekk küpsetab selle banaana päikese poolnätkeks ning keerab humalakäbi sisse ... ja näed taevas, et selline ristand hea on!

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Humala ja banaani ristand näib olema see järgmine asi, mille eest peab andma Nobeli preemia või miskit muud säänset.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment