Thursday, April 5, 2018

Halo Milkshake


Halo Milkshake (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "milkshake berliner weisse filled with passionfruit ans raspberries"

Väike madal pudel, sildil Vabadusesammas, käes punakas õlleklaas. Vaht ... oijummelkuinunnu ... õõõõrnroosa, aga püsimatu. Õlle värvus - hämuselt kollakas-oranžikas-punane. Aroomis askorbiinhape segamini magusate puuviljanootidega, vaarikaga ei oskaks seda otse seostada.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse muutub kraadike magusamaks, kuid C-vitamiinine hapu domineerib ... ja kusjuures see magusam osa meenutab kollast glasuuri tolle vitamiini-tera peal :) Lõppmaitses hakkab juba vaikselt aru saama vaarikast, kuid see jääb veidi sünteetiliseks. Järelmekk kõnetab korraks mõrkjama õlleliku noodiga, kuid siis naaseb taas berlineri hapusse maailma.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu buketiga Hea tasandi rüübe. Hapuõllede austajatele jääb ta ilmselt veidi lihtsaks, tavaõllede joojatele veiderduseks. Aga omas stiilis, berliinerite nišis on ta päris tubli tegija. Keedusalaami viilakas ehk siia juurde?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment