Saturday, April 14, 2018

Hapu Aktsiis


Hapu Aktsiis (Juhus, Eesti) pdl 0,33 l. alc 2,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Low Alcohol" ja hinnangut veel pole.

Tootjainfo: "Paras jama! Hiljutine aktsiisitõus on kõikidele õlletootjatele parajalt hapu maigu suhu jätnud. Ka meile. Just seetõttu ongi see hapu õlu hapu maitse ning madala alkoholisisaldusega"

Väike lihtne pudel, sildil laimid. Valge vaht täidab pool klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom särtsakalt magus-hapukas, meenutades kodust limonaadi. Huvitav, mis selle pehme vaniljese lisanoodi annab?

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse on tihkelt tulvil askorbiinset hapukat põhitooni ja selle kõrval pehmet biskviitjat magusust. Lõppmaitses hapukas pool taandub, esile nihkub huvitavalt parkiv mõrkjus, justkui oleks hamba alla sattunud pihlakaid ja arooniaid. Järemekis muutub kaera pehme paitus eriti tuntavaks, hapukas-mõrkjas särtsakus maandub sellele kui pehmele batuudile, hüpeldes rõõmsat ja kaua kurgupäras.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! VÄGA kiitmist väärt näide selle kohta, kuidas lahja ja hapu jook tuua välja vesisuse lõksust, mis muidu oleks joogi mehhiks muutnud. See sooritus astub vägagi kenasti tipptaseme hapude rüübete ritta!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment