Thursday, April 12, 2018

Paradise lost


Paradise lost (Lille / HÖN, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,7 %vol. Liigimääratlus: gose

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, omanäolise lõikega silidl palmivarjud. Sentimeetrine valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas ja soolakas, süljenäärmed hakkavad miskipärast tööle ja kurgusõlm teeb klõnks :)

Esmamekk on kerge kehaga ja soolakas ning õrnalt hapukas. Keskmaitses kerkib soolaka põhitooni kõrvale huvitav koriandrilik vaigusus. Lõppmaitses süveneb veendumus, et koriander peab mängus olema, kuigi see eeterlik õlisus jääb hapuka ja soolaka värskuse taha. Järelmekk langeb intensiivsuselt, jäädes vaid magusaka vinena .... aaaaaga siis kerkib ei tea kuskohast esile vürtsikas õhetus, millel on kergelt suisa piprane ja aniisine varjund küljes.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, soolakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-soolakas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Soola oleks võinud rohkem olla, aga selle mõnusa vaiguse-vürtsika kõrvalnoodi eest kiidaks kohe vägagi. Aga ikkagi jääb vaevama, kas oli siis koriander mängus või mitte? Sildil seda ju kirjas pole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment