Thursday, April 26, 2018

Sur Cedar


Sur Cedar (To Øl, Taani) pdl 0,5 l. Alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Sour mashed India pale ale with citra hops. Matured in cedar chips."

Keskmist kasvu purk, sildil ... no oleks nagu midagi tuttavlikku pildistatud, aga aru ei saa mitte. Valge vaht täidab 3/4 klaasist, püsides väga kaua ja haakudes tiheda pitsijäljena ka klaasiseintele. Aroomis on ... eee ... keefir? Liiga kaua seisnud keefir ja toored tikrid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse pargib keelekülgi, justkui sööks arooniaid segamini metsõuntega. Lõppmaitses tuleb läbi paksu hapupõhja esile midagi magusamat, kuivatatud pirni ja ehk ka papaiat. Järelmekk on aga juba päris huvitav, vaigune ja puidune rõske tihkus hakkab end kaugelt kurgulõpust mööda keelesaba üles kerima ja lõpus täidab aromaatse vaiguse vinega kogu suuõõne.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Huvitav rüübe, mis algab üsna mittemidagiütlevalt, kuid avab end alles peale lonksu allaneelamist, täites suu seedrivaigu aurudega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment