Wednesday, April 18, 2018

Bloody Mary Gose


Bloody Mary Gose (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose" ja hinnang on 29punkti

Tootjainfo: "Indigrients: water, malted barley, hops, beer yeast, tomatoes, salt, pepper"

Väike lihtne pudel, segasel sildil on ainukesteks äratuntavateks objektideks tomatid. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroomis on selgelt tunda päikesekuivatatud tomateid ... ja ega midagi muud väga tunnegi. 

Esmamekk on kerge kehaga ja soolakas. Keskmaitses soolasus tugevneb, selle kõrvale kerkib ka mõõdukat hapukat nooti. Lõppmaitses hakkab tunda olema ka nendesamade päikesekuivatatud tomatite tuhmi tooni. Järelmekis käib korraks läbi ka magusakas pehmus, kuid see upub üsna ära hapukas-soolaka põhiolemuse sisse. Vähene vürtsikas õhetus saabub alles u minutike peale lonksu allalibisemist.

Väga kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, soolakas-hapukas-soolakas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Mnjah. Nimetusest tulenev ootus oli kuskil hullus otsingul ... aga no seda siin küll polnud. Gosena jooki võttes rõõmustas see, et soola oli siis päris kenasti tunda ning ei pidanud teist taga ajama nigu narr. Lubatud tomateid ei kohta mitte mahlasel kujul nagu Verise Meeri puhul ootaks, vaid muhedate-mahedate päikesekuivanud plönnidena. Pipart jääb aga väga väheseks, mõni pärm annab kah vürtsikama tulemuse kui siin joogis tunda. Noh ütleme nii et kuna gosesid on armetult vähe saada, siis "kehval ajal on kaktus ka lill", kuid ega midagi suurem asi see pole kah.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment