Sunday, April 1, 2018

Purva Medus


Purva Medus (Labietis / Bakunin, Läti / Venemaa). pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Mead" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (guugeltõlgi vahendusel): "This collaboration between Labits and Bakunin captures the typical landscape that is observed when traveling between Riga and St. Petersburg - the mire. Made from honey and 5% freshly squeezed lingonberry juice, this city will be breathtakingly dry and fruity bitter, which will be balanced by the mildew mortality and the sweet, spicy aroma of the special yeast breeders."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tüüpsilt on seekord ebatüüpiliselt pildiline, kujutades pohla ja mesilast. Vähene roosaka varjundiga vaht kaob kiirelt. Joogi värvus - kollakaspunane. 

Aroom - pohla karge mahlasus kõditab nina juba kaugelt, tuues meelde jalutuskäigud raba äärde läbi sügisese samblametsa. Mmmm, lähemalt nuuskides ... pohlade puhastamise järel kogu kööki täitev kõrvulukustav värskus!

Esmamekk on kerge kehaga ja pohlaselt hapukas. Keskmaitses sumiseb tuppa mesi ja toob mesilasi ... või oli see nüüd vastupidi. Noh igatahes kanarbiku ja mesi ja pohlad ja kased ja kuused ... märg metsaalune ja jahe tuuleke. Istud sammaldunud tuulemurru peale, vaatad vaikselt enda ümber ja näed, kuidas kogu see elu ja ilu sinu ümber liigub, muutub, sosiseb ja vaatab sind ettevaatlikult - mis mõtetega see kollaste kummikutega tüüp siia tuli?

Lõppmaitse muutub kuivaks, pargitab ürdiselt keelekülgi ja keerutab meevurri, lükkab laubalt alla kollase kaselehe ja imab endasse mõtlikult samblavaibast kerkivat soiselt uinutavat vinet. Järelmekk pobiseb kui siil, kes ettevaatlikult ninaga su kummikuid uudistab, okaskasukas täis kuuseokkaid, samblatutte ja sipelgaid.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Üsna uskumatu, kuidas nii kerge suutunnetusega joogike ... no pohlamorsi taoline lurr ... suudab endas kanda niiiiii palju nüansse ja naeratusi!
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment