Thursday, April 19, 2018

Hölökynkölökyn Nr.C10


Hölökynkölökyn Nr.C10 (Borg / Malaskosken, Island / Soome) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale", hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "„Hölökynkölökyn is a sour cherry bomb of an acid trip, with pure Icelandic water and a dark undercurrent of Finnish cheer.“"

Väike lihtne pudel, sildil kirsisilmsed luukered. Lapsikult roosa vaht täidab kolmandiku klaasist kuid kaob väga kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - üle-elu-värviliselt punakas-roosa. Aroom: magusakas-hapukas kirsimorss.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Keskmaitse on hapukas-magus, kirsikompott ilma lisasuhkruta. Lõppmaitse ... veidi mõrkjas, hapu, murelite ja kirsside ja aroonia vahele jääv kummaline vedelik. Järelmekk on ebamääraselt ja laialivalguvalt hapukas-magus, parkivalt marjanahane, justkui sööks peale mahla väljapigistamist punase sõstra kesti segamini purukslitsutud seemnetega.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuas-magusaka buketiga kentsakas rüübe. Kummaline kirsikompott ehk ... aga mitte õlu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment