Wednesday, April 18, 2018

NEIPA


NEIPA (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang on 46 punkti

Tootjainfo: "Northern European IPA"
Oluline lisainfo: tavapärastele koostisainetele lisaks on märgitud ka kaera- ja nisuhelbed.

Väike lihtne pudel, tuhm-tumesinine sildikujundus üritab vist mängida virmaliste teemal? Pöidlapaksune valge vahukiht on alul veidi hallika tooniga ja üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt tuhmkuldne. 

Aroom. Oooo ... hmmm ... eeeee. Alguses on ju siin kenasti puuviljad ja kassipissi ... agaaaa siiis ... mentool? Magus mentool ... nagu Mentose kommid!?!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub lustlikult mahlaseks, pirnikompoti ja mangomahla ja litšimarjade vahepealseks. 

Lõppmaitse värvub jahedaks ... no jälle Mentos noh! Eukalüpt ja tirtsakas aniisi ja mentool. Nomismõttes? Et Põhja-Euroopa ja virmalised ... et siis jahe nagu Põhjamere ääres või? Järelmekk muutub aga tiba vesisepoolseks ja kaotab IPA'na usutavuse. Aga see põnev jahe-vürtsikas nüanss päästab päeva.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe! IPA'na ta väga ei veena, kuid see õrn-huvitav jahe mentooline nüanss? Kas see oli nüüd konkreetse pudeli vimka või ongi see siia jooki sisse projekteeritud?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment