Sunday, April 29, 2018

Kastani Bock

Kastani Bock (Kastani, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkler Bock", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Traditsiooniline BOCK on tume ja kange laagerõlu, mille maitses domineerivad erinevad linnased."

Väike lihtne pudel, sildil kohustuslik jäär. Hallikas-kreemikas sõrmepaksune vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom on tolmune, betooni ja krohvi nootidega, selle taga on tunda karameljate linnaste raudset magusust.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkja-magusakas. Keskmaitse on rauamaitseline, rabavee ja kanarbiku nootidega, karamelline ja pähkline. Lõppmaitse on hapukas-magusakas, tihke ja karamelline, punase puidu ja lubjatud lagede hõngune. Järelmekk muutub tublisti, domineerima asuvad väga tugevad pähklised noodid, sellega seguneb veidi šokolaadist mõrkjas-magusat tihkust.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusaka-hapukas-magusaka-mõrkja buketiga Hea taseme rüübe. Dunkelbocki pähkline olek on tabatud päris kenasti, kuigi veidi liiga lubjane aroom häirib tibakese. Ilmselt tuleb vee profiiliga midagi peale hakata, pruulmeistri oskused teha heead kraami jäävad siin vaidluses loodusega veidi varju. Teisalt - bocke on meie väiketoodetud õllede turul niiiiiiiiii vähe saada, et igat katset tuleb kiita!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment