Wednesday, April 4, 2018

Nuustaku Blond

Nuustaku Blond (Nuustaku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Kölsch" ja hinnang 28 punkti.

Tootjainfo: " kölsch stiilis ale….ehk lager maitsenüansiga eilide maailma kuuluv õlu.
IBU 25"

Väike lihte pudel, läbipaistvalt kleepssildil ... ummm ... karuküünte jälg? Väiketootjate seas harvakasutatav üle-korgi-etikett annab visuaalset efekti tublisti juurde, soodustades äratuntavust poeriiulil. Pöidlapaksune valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusa linnaselise põhjaga, sellele lisandub lihtsat laagerlikku hapukust ja kribake ebamäärast kirbet nooti, mis ei peaks asja juurde kuuluma.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on siidise olekuga, mõrkjas-hapukas ja ootamatult maitsetihe. Lõppmaitses tuleb esile lõhnast tuttav kirbevõitu nüanss, meenutades veidi kopitamaläinud heinu. Järelmaitse seevastu on üsna meeldivalt klaarilt mõrkjas-magusakas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe. Kölschi stiilist on küll veidi mööda astutud, pipraselt vürtsikas humal annab kirbevõitu nüansi nii lõhnas kui maitses ... samas kui kölschi peamine omadus peaks olema lihtne, linnaseline kerge joodavus. Aga meeldivalt siidine suutunnetus tee selle eksituse peaaegu heaks. Pubijoogiks päris sobiv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment