Sunday, April 22, 2018

Kaffestout


Kaffestout (Mikkeller, Taani) prk 0,33 l. alc 6,0% Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Top 50" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "Artisan Stout brewed with Lactose and Coffee."

Väike lihtne pudel, sildil ninakad kohvikann ja -kruus. Algselt mustjaspruun vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes aegamööda heledamaks ja jättes vajudes tiheda vahujälje klaasiseintele. Õlle värvus - absoluutselt must. 

Aroom. Mmmmhhhh. Pehme, magus ja kohvine. Justkui oleks sul ühes käes Werneri kook ja teises kohvitass. Röstine, šokolaadine, muhe ja murenev kohvine võiküpsis.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-kohvine. Keskmaitse muutub magusakas-mõrkjaks, biskviitjaks ja pehmeks. 

Lõppmaitse on täiuslik külm kohv, kuhu miskipärast lisati ja mandlisiirupit. Sa oleks küll tahtnud musta ja mõrudat kohvi ... kuid nüüd leiad, et see rammus ja magus segu sobib hetkel veelgi paremini. Järelmekk ... uhhh ... kohvilikööri tilgad kohviküpsisel, mõrušokolaadi vaap ploomil, pähklikreemisse torgatud kaneelikõrsik. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kohvirahvas, seda te lihtsalt PEATE proovima!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment