Saturday, April 14, 2018

Cream Ale

Cream Ale (Kraftwerk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Klaar ja karge saksa taustaga ameerika stiilis värskendav hele õlu. Tasakaalukas kaaslane argipäevaks."

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Cream Alealge sõrmepaksune vahukiht on vägagi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekollane.

Aroom ... ummm ... see on nüüd küll huvitav. Heinad-ürdid. Kuivatatud kummel, raudrohi, naistepune, kirsilehed, seep, kadakviht. No ühesõnaga - ürtide kuivatamiseks kasutatav sauna eesruum.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses see magusus muutub ürdiseks, mesilasvaha sarnaseks ja läägepoolseks. Lõppmaitse omandab mõrkjama varjundi, kuid nätske magusus jääb kõige üle valitsema. Järelmekk näitab korraks hapukamat-mahlasemat palet ning isegi ilmutab korraks stiilimääratlusele omast kreemist konsistentsi ja lõpuks paneb ka kurgulae vürtsikalt õhelema ... kuid magus põhi jääb ka siin troonile.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga veidravõitu rüübe. Ummmm ... noh cream ale tingimused on küll osaliselt täidetud, kuid see seletamatu ürdisus ja ülemäärane magusus panevad kahltevalt pead vangutama.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment