Sunday, April 15, 2018

Bundy-onu jõuluõlu


Bundy-onu jõuluõlu (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: stout

Tootjainfo: "versioon 2
Linnased: pale ale, Munich, Caramunich, Carared, röstitud nisulinnas, röstitud oder. Humalad: Cluster, Admiral. Lisand: natuke tšillipipart. Pärm: M15"

Väike lihtne pudel, lihtne tekstiline sildike. Tumepruun sõrmepaksune vahukiht püsib päris kaua. Õlle värvus - must. Aroom on šokolaadine, magusakas-mõrkjas ja õõõõõrnalt vürtsikas.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on kreemine, kohvine, tuhane ja vürtsikas. Lõppmaitses suitsune-tuhane-söestunud osa võimendub ... muutub peaaegu et ülemääraseks, kuid leiab siis kenakese magusaka šokolaadiliköörise vastukaalu. Järelmekis hakkab tšilline õhetus vaikselt kohale jõudma, ulatudes siiski vaid vaevu läbi magusakas-hapuka röstise šokolaadi ... mis oleks nagu korraks tuha sisse kukkunud.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-kõrbenud-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-tuhase buketiga Hea taseme rüübe. Tšillišokolaad on ju kena asi, kuid tuha sisse kukkunult ei maitse ta enam kaugeltki nii mõnusalt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment