Thursday, April 5, 2018

Noburtais Kristaps


Noburtais Kristaps (Labietis, Läti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki

Tootjainfo: "BA blended cherry stout" Ummmm ... kes keda millega segas? :)

Väike elegantselt ümar pudel, pruulikojale omane minimalistlik sildikujundus. Tuhmpunane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - tuhmilt tumepunane. 

Aroom meenutab metskirsse - selline tuhm, puitunud hapukas, kus kirsine alge on küll olemas, kuid see jääb tuimapoolseks, meenutades otsapidi musta ja punase sõstra segumoosi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mahlane. Keskmaitse muutub magusamaks, tõepoolest kirsiseks, jäädes kuhugi VÄGA üleküpsenud mureli ja kompotikirsi vahele. Lõppmaitses tuleb veidi liigagi happelise põhja alt välja veidi ka stoudi röstist ümarust.  Järelmekk ... no ütle nüüd, kas aju otsib sildi mõjul selle kunstlikult välja või mitte ... no aga justkui oleks vaadi vaniljest muhedus ka selle tuhmi hapu lasu alt tunda?

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga HEA taseme rüübe. VÄGA kirsine, mitte stoudine ja vaat jääb sisuliselt tabamata imeks. Jääb küsimus - kas, kes ja mida siin millega segas? Vaniljejäätise peale aga sobiks kastmeks kallata küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment