Monday, April 9, 2018

Odravein 2018


Odravein 2018 (Koch, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Pikk külmlaagerdus enne pudeldamist / Matured on especially treated oak chips
Linnased / Malts : Pale Ale, Munich, Cookie, Crystal 300
Humalad / Hops: Pekko, Magnum, Mosaic"

Et siis Kochi poisid tegid seda jälle. Erinev tootjainfo eesti ja inglise keelsele publikule. Miks!? Samas kui pudeli peal pole tammelaastudest juttugi. Kas?!? Või Mis???

Väike lihtne pude, efektne minimalistlik sildilahendus. Sentimeetrine kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on odraveinile kohaselt magus ja tulvil kuivatatud puuvilju ... jah ka alkoholi, kuid see pole ehk kõige suurem patt stiili ja kanguse kohta. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tihkelt magusakas-mõrkjas, linnaseline ja karamelline, veidikese koorevenise puudutusega ja rosinane. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, alkohol torgib küll keelekülgi, kuid see jääb täiesti kohasele tasemele, meenutades noorepõlve lolle tempe, kui sai kuiva rosinaküpsisepuru täis sulle sipsuke konjakit peale joodud. 

Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, poolnätskete ploomide, virsikute ja rosinate küllane. Jah, see luksusele pretendeeriv maitsekujundus on seni veel toorevõitu, kuid annab aimu heast potentsiaalist. Järelmekk pargib üsna tublisti keelepära vürtsika, ürdise, kuivapoolse ja kõrvetatud suhkruse massiiviga.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletig, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEAL tasemel rüübe! See kraam vääriks korgivahatamist ja keldrissepanemist, sest väge ja tulevikku on joogil tublisti rohkem, kui pragune maitsepilt aimata laseb. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment