Friday, December 28, 2018

Blind Harlequin (XO Cognac BA)


Blind Harlequin (XO Cognac BA) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 66 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial Oatmeal" ka 3,87 punkti.

Tootjainfo: "Sori Blind Harlequin is a twisted union of comedy and tragedy. A corrupt fusion of the jovial and the macabre. This Imperial Oatmeal Stout aged in XO Cognac barrels is a ballet of dark malts, prestige barrels and craftsmanship. A dance of the sweet and robust. Sit back, take a sip and enjoy the matinée."

Väike lihtne pudel, mustal sildil efektne kuldne mask. Tumepruun sentimeetrine vaht kaob suht ruttu. Õlle värvus - mõistagimust.

Aroom. Mhhh. Vaata siin sildil on ju kirjas midagi kahest substantsist. Täpselt nii see ongi: algus kribib teravalt ja odavalt alkoholiselt, kuid seeeeeeejärel hakkad sa tundma midagi meeldivat, koorepumati varjatud noote.

Esmamekk. Terav, krabisevalt ja kuivalt alkoholine.

Keskmaitse. Kaera pehmus asub asja päästma.

Lõppmaitse. Musta ploomi hapukas ja koorepumati magus-kreemikas põhi teevad keelele lohutavalt pai. 

Järelmaitse. Arooniad, mustsõstralehed, marineeritud paradiisiõunad, koorevenis ja pruun noor rumm. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, terav-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga nii ja naa rüübe. Kui sa suudad üle elada alguses keelt tabava terava alkoholise litaka, siis selle alt avanevad sügavad ja meeldivad maitseväljad. See tähendab, et jook on lihtsalt noor. Umbes aasta-kolme pärast on teravad nurgad maha kulunud ja alles siis saab aru, mis loomaga päriselt tegu on.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment