Saturday, December 29, 2018

Отличный План


Отличный План (Plan B, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,91

Tootjainfo: "Впервые сварено специально к фестивалю BIG CRAFT DAY 2015. Свежо, ароматно, горько! Хмель: Magnum, Simcoe, Cascade, Columbus, Centennial, Amarillo.
IBU 70"

Keskmist kasvu pudel, pudelil humalapläru keeramine. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole kaasist ja püsib väga kaua, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne.

Aroom on mõjusalt ja mõnusalt karamelline ja humalane, magusakas ja hapukas, vaigune ja kanarbikune.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja jämedalt mõrkjas-magusakas, kukekommine ja heinane. Keskmaitse kandub jõuliselt mõrkjamasse, puitunud kanarbiku ja tolmleva raudrohu suunda, veidi kore ja maalähedane. Lõppmaitse haakub poolkuivanud päikese käes sillerdava vaiguna keelenäsade vahele, meenutades sooja männimetsa ja selle vahel kuumlevat kanarbikuvälu. Järelmekk hakkab pisut tõrvalikuks muutuma, koredalt ja tokerjalt, aga nii meeldivalt ja isaselt jõuliselt kõnelevaks - niimoodi võiks mõjuda muistne sõdur-talupoeg, kes öösiti karuks muundus ja oma põlde ning maid sel moel kaitses.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapuka-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Selline õllerevolutsiooni algusaegade IPA, mitte moodne mahlakokteil. Noh ikka selline mis karusemat karva pruulmeistrite habemed õieli ja vuntsid muhelema tõstab, üksteisele mõistvalt õlale patsutama paneb, rääkides midagi "oi olid ajad" stiilis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment