Monday, December 10, 2018

Ökoöka (partii 4)


Ökoöka (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: kuusevõrse IPA

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, kuusevõrsed, Mosaic, Simcoe ja Bravo humalad, pärm"

Varasemate versioonide kirjeldused leiab siit ja siit.

Väike lihtne pudel, sildil kahvatud kuuseoksad. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkat kuldne. Kuusevaigu magusakas aroom täidab toa juba lahtikorkimise hetkel. Lähedalt nuuskides sulguvad simad iseenesest ... sest noh kuusepuu sisse pead torgates on mõistlik oma silmi hoida :)

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub jõuliselt ja nätskelt vaiguseks, hapukas vaigune mälestus toob ette kõik need korrad lapsepõlvest, kui sai kevaditi neid erkrohelisi tutsusid näritud. Lõppmaitse on magusakas-mõrkjas, jõuline ja keelt veidi väntsutav oma okkalises jõulisuses. Järelmekk käänab aga veidi kibekaks, vaiku saab keelepärale veidi liiga palju.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Ühest küljest on see ehe vaigune pool õllest jube lahe ja kiita tahaks rohkemgi. Kuid teisalt on nüüdses versioonis ehk lahjemas joogis vähem linnasemagusust, mis seda kirbevõitu vaiku tasakaalustaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment