Wednesday, December 19, 2018

Focal Banger


Focal Banger (Alchemist, USA) prk 1 pint. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England" ja hinnang 100 punkti!!! Untappd ütleb: "IPA - American" ja 4,46 punkti

Tootjainfo: "Crisp, clean malt character supporting copious additions of Citra and Mosaic hops.
IBU 90"

Keskmist kasvu purk, must-valgel sildil kentsakas purginuusutaja. Valge vaht täidab üle poole ja küsib väga kaua, haakudes ka hõreda, ent püsiva vahujäljena klaasiseintele.

Aroom. Sa roheline nugis! Purgi lahtikrõksamisel valgub tuppa roheline humal. Värskelt mahakaksatud naadid ja üleeilne hommikukaste ajal niidetud õuemuru, putkevarred ja hetk tagasi paljakskooritud pajuoks.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... ohhhhsaraisk kui värske! Roheline värskus, veidi kärbuma hakkav hein, hekipügamise lõhn ja võilillemesi.

Lõppmaitse hakkab keelt parkima, väänates selle kokku pajuvitstega ja puhudes pajupilli, tehes nõgestest soomussärki ja teelehest laia kilpi. Järelmekk on tehtud laimikoorest ja greibimahlast, segatuna mandariiniseemneõli ja aprikoosiseemnetega. Oi siin on väge ja värskust ja veidi hoolimatut üleolekut.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI ÜLEVÕLLIKAS. Mõrkjama otsa IPAde kuninglik näide, veidi taskaalust väljas, kirbevõitu, aga röögatult värske ja roheline värk!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment