Sunday, December 2, 2018

Peemot


Peemot (Kolk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Other" ja hinnang 3,85.

Tootjainfo: "Dark and chocolaty stout brewed with raspberries and rum-soaked toasted coconut flakes."

Väike lihtne pudel, silt ... jeeeeeee ... vana Gambrinuse õiendamised on lõpuks vilja kandnud. Ja kohe rammusat vilja! Senise valge sildi asemel on nüüd see MUST! Ja punase andeka kõutsinaeratusega peale selle.

Vähene pruun vahukiht kaob pea kohe. Õlle värvus - must. Aroomis moodustavad vaarikad ülemise kihi, mille taha jääb veidi ujedalt kookost ning kõige lõpus tuleb stoudi enda röstine kihistus. Rumm jääb vähemalt lõhnas tabamatuks.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tugevalt hapukas-magusakas. Keskmaitses tuleb kookoseröst ja röstikookos ja muidu röst kenasti mõrkjas-magusaka pehmusega esile. Lõppmaitses kipub veidi krobeline hapukas-metalne noot õlle keha ära sööma ... hmmm ... kas see on nüüd mingi odavama otsa rummi tulem? Järelmekk aga taastab üldise positiivse üldmulje röstvaarika ja kookose kena paaristantsuga.

Raskepoolse kehaga, alakarboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Kookose ja vaarika paaripanek osutus heaks mõtteks. Aga lamedavõitu suutunnetus puuduva karbo tõttu viib hinnangu veidi alla.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment