Monday, December 10, 2018

Artisan Honey Tripel


Artisan Honey Tripel (Artisan, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Ratebeer ei tunne jooki. untappd ütleb "Belgian Tripel" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Batch nr.1 Special Edition collab between Artisan Honey and Kolk Brewery"

Joogi põhjaks on Kolk Sumin, kuid antud joogil on juba kraad erinev ning ka muidu olla retsepti muditud.

Efektne õlakas kopsakas pudel, minimalistlik aga elegantne sildikujundus. Kork eemaldub kummaliselt kaheosaliselt - alguses ülemine metallkork ja siis selle all olev üsna sügavalt sees istuv plastkork. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt ja täidlaselt kuldne.

Aroom on väga meeldivalt värske, mesine ja mahlane, mesilasvaha ja õunte ning sidrunväändiku segune. Oi see on sedasorti meeliergutav segu mida laseks lausa õhuvärskendiks ümber treida :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse muutub hapukamaks, mõdu ja käärinud kasemahla seguseks, säilitades samas ka triple-õlle parimad vürtsikas-kuldsed-säravad noodid. Kõrgete kaarlagedega peosaalis hüüavad rõdul fanfaarid, kuulutades õukonna kõrgemate peade sisenemist, kavalerid kopsivad kannatamatult kontsadega ja kõlistavad kannustega nagu noored sälud, daamid sahistavad lehvikute ja seelikutega justkui indlevad faasanid. Meeleolu on ülev ja ärev.

Lõppmaitse. Uhh ja ohh. Braggot ja triple - kuulge, sellest dünastilisest abielust sünnivad ju krahvkonna kauneimad lapsed! Pokaalid kilisevad kõrgejoonseliste toostide saatel, põskedele tekib paksu meigi alla loomulik puna, kõrvad löövad õhetama ja silmad otsivad saalisügavuses seda partnerit, kelle pärast täna siia tuldud sai.

Järelmekk. Ehkki kombed peaks lonksu suurust ohjeldama, kallatakse mahukas kristallpokaal kuivavasse kurku, köhatatakse hääl puhtamaks ning suundutakse huulde hammustades jahile. Verisulis aadlivõsus lööb välja husaarlik uljus ning silmis sädeleb seni veel nägemata lahingute tuld.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoose paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Triple-braggot? Braggot-triple? Brapple! Triggot!! Herrhimmelgott!!! Orkester, mängi nüüd hoogsamalt, et sinine sarvik teid võtaks. Täna tuleb pidu, mis ei vaibu enne järgmist kolmapäeva!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment