Monday, December 24, 2018

Barleywine Batch #1


Barleywine Batch #1 (Odna Tonna / Σόλο, Venemaa / Kreeka) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Barleywine - American" ja hinnang 3,82

Tootjainfo: "Collab with Kjetil Jikiun from Σολο Brewery (Greece). Wine and Ripe Fruits."

Väike lihtne pudel, sildil slaavi-kreeka tants. Tumekollane pöidlapaksune vahukiht vajub tihedaks kreemiseks kirmeks. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. 

Aroom on huvitavalt raske, miskipärast tulevad esimese hooga maitsesilma ette keedetud ja seejärel mees karamelliseerunud köögiviljad, teisena tuleb juba esile koorevenist ja pumatikomme.

Esmamekk on raske kehaga ja jõuliselt magus-mõrkjas. Eelkõige magus, veidi ülekaramelliseerunud, kõrbemise äärele jõudnud mesi ja siis mõrkjas vaniljene pehmus.

Keskmaitse on mõrkjas, röstine, lausa stoudilik, kohvine ja kulmekergitav. Lõppmaitses valitsevad pigem portveinilikud noodid, kõrvetatud tamm ja loorberileht. Järelmekk muutub kuivemaks, keelepära parkivaks, üleküpsetatud piparkoogi ja meeprääniku vahepealseks.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud, kuivapoolse ja siidise paletiga, magus-mõrkja-magus-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Veider ja veidi vasturääkiv, stoudilikkuses süüdistatav, kuid siiski äratuntavalt odraveinilik. See rüübe röövib su tähelepanu ning paneb mõtlema, et kellega sa nüüd ikkagi siin klaasis kokku puutusid. Vedelal kujul esitatud kõrbemisele lähenev meepräänik.
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment