Saturday, December 1, 2018

Slap Yourself Silly


Slap Yourself Silly (To Øl, Taani) pdl 0,5 l. Alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale" ja hinnang 71 punkti. Untappd ütleb: "Pale Wheat Ale - American" ja hinnang 3,58

Tootjainfo: "Honoring the Nordic heritage of slapping yourself (or others) with birch twigs while in the sauna. This is a sessional nordic IPA packed with birch. 25 litres of it in fact, tapped from the birch trees of Iceland and then added to this delicious brew."

Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist, püsib päris kenasti ning haagib end ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. 

Aroom toob meelde lõpmatud erinevad kokkupuuted saunaga. Mitte küll otse kaseviha lõhn, aga selline sauna eesruumi aroom, kus seguneb puhtus ja seisev vesi, nurka ununenud märg käterätt ja seinaäärtes kasvav kummaline kultuur.

Esmamekk on kerge kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, magusakas-vürtsikas, veidi kuivapoolne ja keeltkõditav. Lõppmaitse muutub lamedamaks, jääb vaid linnaseline magusus. Järelmekis taastub vürtsikas, suisa piprane kõditus ja lõpuks tuleb ka midagi veidi kaselikku keelepärale.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga huvitav rüübe. Kahjuks kokkupuudet kasega on minimaalselt, mis on laiduväärt. Kuid see vürtsikas õhetus muudab lonksu jällegi kribake huvitavamaks. Nii et - pole paha.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment