Saturday, December 22, 2018

Mosaic


Mosaic (AF, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - American" ja hinnang 4,03

Tootjainfo: "Absolutely fresh hit directly from hop-fields of Yakima Ranches. First Russian IPA to be brewed, hopped and dry-hopped with new experimental hop breed HBC369 (commercial name Mosaic). Released February 2013. Aroma: black currant, ashberry, tropical fruit, citrus, tobacco and earth.
IBU 73"

Keskmist kasvu pudel, sildil roheline indiaanlane. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on üllatavalt kerge, veidi mõrkjas, ehk õrnalt murune ja seebine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaitse on hapukas, kuivapoolne ja marjane. Lõppmaitses mõrkjas pool tugevneb, omandab vaiguseid noote ja hakkab keelt korralikult kuivatama. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, mahlase-marjase varjundiga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva ning mahlase paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. See klaasitäis algab õlgu kehitama panevalt leebelt, kuid lõpus saavutab juba täiesti arvestatava IPA'likkuse, kuid nimeandva humalaga ei oska vana Gambrinus seda küll siduda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment