Sunday, December 23, 2018

Dekadents - Barbados Rum BA


Dekadents - Barbados Rum BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,31

Tootjainfo: "Special version of Dekadents imperial stout aged Barbados rum barrels."

Väike lihtne pudel, pruulikoja Silver-seeria tüüpiline kujundus ja vahakael. Mustjaspruun sentimeetrine vahukiht tekib aeglaselt ja kaob kiirelt. Õlle värvus - oi noh mis värvi saab imp.stout ikka olla?

Aroom. Mõmmm-mõhhhh. Kohvi rummiga olete joonud? Vat täpselt nii lõhnabki. Rikkalikult, külluslikult, veidi alkoholiselt, tujutõstvalt šokolaadiselt.

Esmamekk on naftalikult raske, täidlane, aegamisi loksuv ja laevuliigutav nagu tõusuvesi sadamas. Magus ja kakaone. Mõrkjas ja keeltkõditav.

Keskmaitses muutub nafta masuudiks. Ploomimasuudiks. Kollastest ploomidest tehtud masuudiks, millele on lisatud rosinatõrva. Noh et vedelaks ei jääks või nii.

Lõppmaitse. Issver-sussver kui biskviidine ja kaneeline ja pähkline. Rummi sisse kastetud liivataignast pähkirõngas lapsepõlvest. 

Järelmaitse. Niimoodi maitseb unenägu. Unistus musta-ploomi-marmelaadist. Ja punase viinamarja kestadest, sest päris tagaotsas, keele varjatud tahkudel - mida sa muidu ei tajugi - tantsib tanniinine kuivus.

KOSMILINE MEGATASAND! Mõmm-mõhh. Seda karud ostaksid. Ja imeksid talv otsa sellesse jooki kastetud käppa. Mõmiseks mõnust ja näeks und rosinamägedest ning datlijõdegest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment