Friday, December 7, 2018

Darknight - Single Malt BA


Darknight - Single Malt BA (Anderson's, Eesti) Pühaste keldrist kaasaostetud purk. alc 12,o %vol.

Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine", koondhinnet veel pole. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 3,88 punkti

Tootjainfo: "Single malt barrel aged black barley wine" Vähene kollakaspruun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - ööpunane. 

Aroom. Veinivaat. Esikohal on hapukas vein ja siis tamm ja siis jälle vein. Odravein ehk siis õlu ise jääb mõni meeter tahapoole. 

Esmamekk on raske kehaga ja õilsalt ning täidlaselt magusakas-hapukas, datliveini taoline. Selline dekadentlik ja veidi üleoleva näoga kõrghoone klaasseina taga punases nahkdiivanis ilutsev valges pükskostüümis tõmmu diiva.

Keskmaitse. Koorepumat kuubis. Koorepumat veiniglasuuris. Koorepumat veinikastmes ja diiva veinpunaste huulte vahel, modelliagentuuri tippfotograafid jalge ees põrandal väänlemas, tegemaks eriti erakordselt eredat tabamust.

Lõppmaitse. Sa püha iiriskomm. Lagritsane koorevenis punasesõstra täidisega. Diival on tegelikult villand. Ta tahaks tagasi oma kodkülla. Juua õdedega koduveini ja üürata laulda ja naerda kõik naabrid ärkvele. Ja tantsida nii nagu tuju toob, mitte nagu maneeritsev fotograaf dikteerib.

Järelmekk. Rosinarulaad. Veiniuimas rosinasilmne looduslaps, ilus oma muretus ja nakkavas vabaduses. Kuradile see diivatsemine!

GenKosmiline. See, mis alguses tundus miinusena - liigne veinivaadisus - pöördus suurimaks tugevuseks. Ülemäärane käändub hüperbooliks ja viib seeläbi asja uuele kvalitatiivsele tasemele. Pagan teab mis saab aja jooksul, kas järelküpsetamine siin midagi suudab juurde anda, aga hetke tulemus on oma külilikõnnis kummaliselt lummav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment