Tuesday, December 4, 2018

Frost Cake Fever


Frost Cake Fever (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ka 3,93 punkti.

Tootjainfo: "Everybody loves a little extra with dessert, a little topping for your treat. Inspired by our love of decadent sweets, this luscious Imperial Baltic Porter is brewed with a generous blend of Cocoa Nibs, Tonka beans and Coconut. Frost Cake Fever is the icing on the cake!"

Väike lihtne pudel, silt ... noh nii nagu Sori "cake" õlledel ikka, ainult et sinine. Tume mustjapruun vaht täidab pool kaasist ja on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - must. 

Aroom. Must-Mega-Magus-Mõnus. Ausalt öeldes meenutab see suhkrutoosi. Sellist vanakooli kristallist suhkrutoosi, mille uuretesse paakus suhkrutolm, mida lapsena sai vargsi noaotsaga uuristatud. Aga siis lisaks ka kakao, kookos, vanilje, mandlid, rosinad ja kõik see mida toona nii hirmsasti igatsetud sai. Ja isegi kohvi-iiriseid, mida niiväga ei igatsenud, sest harilikud iirised olid paremad. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on pehme, magusakas-hapukas, kuivatatud kirsside ja vanilje-iiriste segune. Lõppmaitses tuleb keelele mõõdukalt röstist mõrkjust, mis senist ülemäärast suhkrusust kenasti tasakaalustab. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas. meeldivalt täidlane ning pähkline.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Jaheinoh, vaieldamatult väga hea kraam, aga tonkaubadest varem ja mujal saadud VAUUU-efekt on siin olemata, vaid kerge vihjena ei pääse see imerelv mõjule. Aga balti porteri kui sellisena on ta siiski ülimalt viisakas kraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment