Saturday, December 15, 2018

Needles to Say


Needles to Say (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,44 punkti

Tootjainfo: "Pine-infused IPA
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildil puutüve aastarõngad. Valge pöidlajämedune vahukiht on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt merevaigukarva. 

Aroom ... ohhhhhh ... sanatooriumilõhn! Selles mõttes et valge maja päikeselises ja tuulises männimetsas, aknad lahti ja männioksad toas!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitses kallatakse keel üle kuusevaiguga - just kuuse, mitte männivaiguga, sest neil ON vahe! Lõppmaitse magusakas-hapukas vaigune pehme surve keelel on ilus nagu kesksuvine jalutuskäik sooja õhkavate männitüvede vahe, nina täis lõhnu ja pea mõtetest tühi. Järelmekk mõjub kui männitüve embamine - õnnelik ja mõnus ja rahulolev ja vaigune. Jah sa tead et määrid oma riided vaiguga lootusetult ära ... aga sul on sellest savi ... või siis vaik!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERTasandi rüübe! Fantastiliselt mõnus tulemus - ühest küljest üsna kergelt kuugatav, teisalt aga võimsalt maitsev vaigujook. Samas aga hakkab kohe vaevama uudishimu - aga mis saaks siis, kui teeks kuuseokka-odraveini? Et kui prooviks kohe sulavaiku klaasi kallata?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment