Saturday, December 22, 2018

Valge ÖÖ PX (2018)


Valge ÖÖ PX (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "American Strong Ale" ja hinnang 97 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Other" ja hinnang 4,26

Tootjainfo: "A Pedro Ximenez sherry barrel aged version of the Valge Öö "white stout.
IBU 40"

2016.a versiooni kirjeldust näeb siit.

Väike lihtne pudel, mille korgiosa on kastetud oranžikasse vahasse. Kollakas pöidlapaksune hõre vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolse oranži ja pruuni segu. 

Aroomis on tunda selget šerrit, veidi kohvi ja brändit, tumedaid rosinaid ja valget rummi. 

Esmamekk on raske kehaga ja intensiivselt magusakas-mõrkjas, keeleotsa veidi kõditav ja portveinilikult muhe. 

Keskmaitse kõnetab pigem brändi kui šerri nootidega, tugevalt tammiselt ja kuivalt, rosinate ja kuivatatud viigimarjade tõmmisena, soojalt ja südamlikult. 

Lõppmaitse on koorevenise ja rummi segune, pehme ja elastne, samas süvitsi minev ja igatsev, vanu maakaarte pidi näpuga ajav ja kompotikirsse ludistav.

Järelmekis muutub koorevenis kohviseks võikaramelliks, õhtuselt laisaks ja jutukaks, tinistades veidi häälest ära kitarri kogu aeg sellise näoga, et NÜÜD tuleb SEE lugu ... aga bossenoovalikuks tininaks see jääbki.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Lahe on see heleda stoudiga tembutamine, šerrivaat annab sellele asjakohase vindi juurde ... ja selle juurde võib jutustama jäädagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment