Saturday, December 1, 2018

Vürst Lukonski


Vürst Lukonski (Sulu, Eesti) pdl 0,375 l. alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Koostisosad: odralinnased, kaerahelbed, humalad, vesi, pärm, viskis leotatud tammelaastud, vaniljekaunad"

Keskmist kasvu kaunikujuline pudel, pruulikoja tunnussilt seekord lillakaspunasel foonil. Mustjaspruun vaht täidab poo klaasist, muutudes aegamisi heledamaks ja õhemaks, kuid olles siiski märkimisväärselt püsiv. Õlle värvus - sitikmust.

Aroom on mõõõõnus. Imperial stout oma kenas kohvises täidlsuses. Magusapoolne, samas kenasti röstine, mõõdukat vaniljene ja veidi vürtsikas.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas, kenasti röstine. Keskmaitse muutub tugevalt hapukamaks, pannes lausa veidi kulme kergitama, selline mustsõstrane-mustikane marjasus pole imp-stoudile just ootuspärane. Lõppmaitses muutub tuntavaks kaerahleveste padipehme püüdlus keha taastada, selle all loksuv mõrkjas-hapukas kreegine vedelik sööb aga seda keha samas õhemaks. Järelmekk on kohvine, hapukas-magusakas, mustikane ja õhkõrnalt viskine.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Veidi arusaamatuks jääb küll see hapukas-marjane pool, mis keha õhemaks lihvib, kuid üldiselt alustava pruulikoja kohta ikkagi väga kena tulemus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment