Monday, December 3, 2018

Cherry Bänger


Cherry Bänger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenu. Untapped ütleb "Stout - Imperial / Double", hinnang 4,08 punkti

Tootjainfo: "Imperial stout with cherries, chocolate and vanilla pods"

Väike lihtne pudel, kohsti kirsipunane laialivalguv sildikujundus. Mustjaspruun sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - mäealune must. 

Aroom. Šokolaad, alkohol, kohvi, vinnutatud loomaliha, vaskne vana uhmer.

Esmamekk on raske kehaga ja magus, üsnakohekõvasti magus ja hapukas ja keeleotsa kruttiv ja šokolaadine. Kirsimarmelaad ja vaade kõrghoone katusel olevast penthousist üle varahommikusse ärkava linna.

Keskmaitse. Dekadents on see, kui teiste ärkamisajal võtad sina oma selleöise teise õlle, sest siiani oled sa ainult sõpradega kaarte mänginud ja naernud ja laulnud ja vastastikku nöökinud. Kolm konjakisse kastetud kirssi on olnud su õhtusöök ja kesköine snäkk ja varahommikune suuvärskendus. Nüüd võtad neljanda.

Lõppmaitse. Datlid on ju ka head asjad, kas ei? Kolm datlit - selles on lugu ja sümbolismi, kas ei? Ja siis sinu vastupidine ja ihulik-lihalik nauding sellest raskest šokolaadisest nirest mis üle huulte ja keelte su sisse kaob, muutes vastuhommikuselt väsinud silmad veelgi raugemaks.

Järelmekk. Klaasseintega penthouse on hommikuti parim koht, sest sinul on juba päike, samas kui all tänavail on veel öö. Öö nagu su klaasis olev vedelik. Ja äsjalahkunud külaliste koridoris kaugenev kõmin. Hommikuti on vahest hea olla üksi. Sõbrad teavad.

Mega. MEGA. Oivalisim tasakaal, piire kompav kuid mitte ületav alkoholisus. Tihke, täidlane, küps, tihe. Aga kirssi on veidi vähe, muidu hüüaks kosmost tasememääratluseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment