Sunday, December 30, 2018

Gaufrette Quadrupel


Gaufrette Quadrupel (Odna Tonna, Venemaa) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Quadrupel / Abt" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Belgian Quad" ja hinnang 3,8

Tootjainfo: "Первый квадрюпель от "Одной тонны". Рубиново-янтарный плотный эль с нотками вафли, бисквита и банана в карамели."

Väike lihtne pudel, sildil belgia vahvlid marjadega. Sentimeetrine kollane vahukiht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - kirkalt murelipunane. Aroom on mõrkjas-magus, tumeda kommisuhkru kontsentraat.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja intensiivselt mõrkjas-vürtsikas, kuivatatud pohlade moodi hapukas-magus ja hüperboojalt dessertine-glasuurine-karamelline. Keskmaitse tõmbub kuhugi muskaatpähkli, tumedate lihavate rosinate ja karamell-likööri dekadentlikku nurka, kuhu äärelinna rahval asja pole ja isegi mitte iga kallimate kvartalite asukas ei raatsi igaõhtuselt investeerida. 

Lõppmaitses seguneb karamell-kissell, kohviliköör ja pähklinaps ja muskaatvein. See kõik oleks ogaralt magus, kui poleks tasakaalustatud kõrbemise serva peal balansseeriva leivaküpsisega. Järelmekk ... huvitav kas röstitud murakamoos on olemas? See siin igatahes on veidi üleröstitud ja siis tilgakese vana musta rummiga segatud ning seejärel rosinate peal seisnud. 

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja siirupja paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Belgia quadide stiilipuhas, veidi ehk isegi ülevõlli esindaja. Palju ja tihti sellist magustoitu tarbida ei jaksa, kuid mõni kord aastas on mõnus seda klassikat taakohata.
---
pit isetehtud

No comments:

Post a Comment