Sunday, December 2, 2018

Mrs. Robinson 2018


Mrs. Robinson 2018 (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Ale", koondhinnet veel pole. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,8 punkti

Tootjainfo: "Wild ale brewed with 25% raspberries"

Ah et miks on õlle nimes kirjas siin 2018, ehkki sildil seda numbrit ei leia? Aga asi on selles, et kolm aastat tagasi tegi sama mees sama nimega sootuks teist õlut, mille kirjelduse leiab siit. Ehkki vaarikad on nii tolles kui uues variandi, on pruulmeistri sõnul erinevust rohkem kui sarnasust, sest toona ei õnnestunud plaanitut teostada, nüüd aga õnnestus.

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt seekord pidulikul kuldpunasel foonil. Roosakasvalge sõrmepaksune vahukiht kaob väga ruttu ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldse läikega tumedapoolne punane. 

Aroom ... nokaspoleüllatav ... vaaaaarikas! :) Ehe vaarikamahl koos vaarikaveini ja vaarikamarmelaadiga.

Emamekk on keskmise kehaga ja särtsakalt hapu. Keskmaitse on samamoodi veidi üle-elusuuruselt hapu, aga ka mõnsalt magusaka alatooniga ja lustakalt mahlane. Lõppmaitses viskab sisse vähest äädikast nooti (huvitav kas vaarikaäädikas on olemas?), kuid see sobib siia vürtsikas-surtsakasse mahlapritsmete pilve oivaliselt. Järelmekis maandub keelepärale vaarikaseemnetest tuttav tiba vaigune mõrkjus, tuues kogu maitsepildi suurepärasesse tasakaalu.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-vürtsikas-hapu-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Megatasandi rüübe. Sulle lubatakse sildil pakkuda haput vaarikat, ja sa saad seda nii umbes kaks-pool-korda rohkem kui oodata oskasid. Ainuke jorin, mille vana Gambrinus peab vajalikuks siia lisada, on sama nimetuse kasutamine, mis oli mängus eelmisel, aga täääääiesti teistsugusel õllel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment