Thursday, December 20, 2018

Crusher


Crusher (Alchemist, USA) prk 1 pint. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 100 punkti!!! Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 4,37 punkti

Tootjainfo: "An American Double IPA, and the name pretty much sums it up.
IBU 110"

Keskmist kasvu purk, sildil hulganisti humalaid. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole kaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka vähese vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt, aga nähtava hõljumiga kollane. 

Aroom - karmilt vaigune, kampri ja eukalüpti nootidega, veidi ninaväänav, tajutavalt võimas ja tublit maitselaksu ennustav.

Esmamekk on raske ja mõrkjas-magusakas, karm ja jõuline kui maadleja käepigistus. 

Keskmaitse. Karedapoolne, mõrkjas, vaigune, veidi okkaline, eukalüptine, samas papaia ja ananassi nootidega seda jõhkrust tasakaalustav.

Lõppmaitse. Vauraisk. Kurikole. Keel kui sõjatanner, millel humalakahurid annavad turmtuld ja puuviljased pehmed kaevikud suudavad vaid osakese sellest laastavast kanonaadist summutada.

Järelmekk. See kraam ajab veidi läkastama. Keelepära lebab nikastatult maanteekraavis, ajades vaigust vahtu välja. Korrredalt karm ja halastamatu on ikka humalarünnak.

Rämedalt ülevõlline humalane nupuvõte, mille kasutamine väljaspool maadlusklubi vooderatud hullukambrit peaks olema keelatud. IBU 110? Samahästi võiks siin kirjas olla 300, vahet pole :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment