Thursday, December 6, 2018

RØST


RØST (Tanker, Eesti) pdl 0,375 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Sour / Wild Ale“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Ale" ja hinnang 3,69

Tootjainfo: "A mixed fermentation ale brewed with fresh sourdough bread and sourdough culture generously provided by RØST bakery in Tallinn"

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnusmotiividega tumetuhm sildikujundus, riiulil tema eristamine saab keeruline olema. Valge sõrmepaksune vahukiht püsib päris korralikult. Õlle värvus - uduselt pruunakas-kollane. Aroom on sümpaatselt hapukas, meenutades rosinaid, kodust marjaveini ja kummalisel kombe ka hästi läbihaudunud hapukapsaid.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, jõhvikate ja pihlakate vahepealne. Lõppmaitse on kuiv, mõrkjas, keelekülgi vürtsikalt kõditav, kihelev ja rahutu, veinilik ja veidi karamelline. Järelmekk mõjub kuivalt, mõrkjas-vürtsikalt ja hapult, ilma suhkruta tehtud pohlanastoika moodi.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Tuleneb see nüüd lihtsalt hooajalisest mõjust ... aga miskipärast tahaksöelda - oivaline jõuluõlu! Rammusa söögiorgia vahele rüüpamiseks võiks see olla parim asi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment