Tuesday, December 4, 2018

ShakeOut A: Vanilla


ShakeOut A: Vanilla (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Milkshake" ka 3,73 punkti.

Tootjainfo: "ShakeOut A is brewed with malted oats and lactose to create a creamy, thick mouth feel. Then shaken with a blend of Citra and Mosaic hops, and finishing with a big load of vanilla beans to tie it up into a refreshing, smooth can of pure delight."

Keskmist kasvu purk, pleekinud-kuldne sildifoon. Valge sõrmepaksune vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid haakub mõningase pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom ... ohh see on pehme ja mahlane ja sulnis ja ilus! Vanilla pehme ümarus, mango- ja kõrvitsa segumehu taoline nummi toekas mahlasus, veidi vürtsikat särtsu humalatelt, eitea kuskohast tulevat kaneeli. Jummmmmi!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus, puuviljane, mango ja virsiku vahepealne. Keskmaitses saabub laktoosi jäätisene pehmus koos vanilje mõrkja aromaatsusega. Lõppmaitse räägib sinuga segumahla taolisel ebamäärasel, aga meeldival puuviljasel moe. Järelmaitse muutub lausa jõuluselt vürtsikaks, veeeeidi ehk keelepära kraapivalt NEIPA'likuks, kuid siiski ülemeeldivaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Pigem küll milkshake NEIPA kui IPA, aga jummel kui hea ja mahlane ja desserlik! Pakkuda koos valgete piparkookidega (kui siuksed asjad olemas on).
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment